10. avgust 2009.

 
 
Novobeogradsko leto 2009
Tanja Jovićević & Rich Bitch
08. avgust 2009.
Blok 45, Novi Beograd


 
 
Pošto smo prošle subote uživali u nastupu Dade Topića i Time after Time, došlo je vreme da napokon čujemo jednu od naših najboljih vokalistkinja svih vremena, Tanju Jovićević.

Prvi deo nastupa je protekao u Tanjinim izvedbama klasika soula i funka kao što su bili “Addicted to Love“ Roberta Palmera ili “Galaxy“ grupe War. Šestočlana grupa Rich Bitch pokazala se i svirački i emotivno dostojna naše predivne pevačice.

Posle uvoda u kojem je Tanja objasnila da ovu pesmu posvećuje svim onim dragim osobama koje nas gledaju sa neba (a svi takve osobe imamo), izvela je izuzetno emotivnu verziju pesme “Let It Be“ The Beatlesa.



Ova pesma predstavljala je prelaznu numeru, koja je bila uvod u svirački i pevački superiorno izvodjenje najpoznatijih pesama iz reperoara grupe Oktobar 1864 kao što su “Denis“, “Crni ples“, “Želim te“, “Carte Blanche“ i ostale, kao i biser solo karijere pesmu “Jutro“.
Taman smo mislili da je repertoarski, to ono što možemo da očekujemo, kad smo bili ganuti Tanjinim izvođenjem nekoliko pesama grupe Ekaterina Velika. Bolji poznavaoci saradnje Milana Mladenovića i Tanje Jovićević nisu mogli da sakriju knedlu u grlu, kada su se sa Tanjinih usana čuli Milanovi stihovi pesama “Zemlja“ i “Samo par godina za  nas“.



 Jako nas je obradovala činjenica da je tu, pored Tanjinih i naših  vršnjaka, bilo i dosta mladića i devojaka, koji su znali reči svih pesama napamet grupa Oktobar 1864 i EKV. To pokazuje da prava i kvalitetna muzika ostaje da živi u različitim generacijama.
Grupa Rich Bitch je svojim sviralačkim i zabavljačkim umećem jako dobro razgalila publiku, koja je neprestano plesala u zaraznim ritmovima. Dodavanje ulja na vatru je bilo i izvođenje pesme “Nađi me“ ("Reach Out,I'll be There grupe The Four Tops"), “Mercy“ pevačice Duffy, kao i “Celebration“ grupe Kool And The Gang.



Znajući da su Rich Bitch majstori za funk i soul, to nas nije iznenadilo ali nas je navelo da plešemo čitava dva sata koliko je ovaj izuzetan nastup trajao. Svi smo bili više nego zadovoljni - i Rich BitchTanja Jovićević i publika a i mi, vaši izveštači!


Tekst - Slobodan Vlaketić
Foto - Nebojša Mićković

 
 

festivali

Novobeogradsko leto 2009
Dado Topić
Novi Beograd, Blok 45
01.08.2009.







Summertime festival

George Benson

Sava Centar
23.07.2009.





Summertime festival

SMV Group

Sava Centar
09.07.2009.





Summertime festival

David Byrne
Sava Centar
08.07.2009.





 

festivali


EXIT 09
Četvrti dan, 12. jul 2009.

Novi Sad





EXIT 09
Treći dan, 11. jul 2009.

Novi Sad





EXIT 09
Drugi dan, 10. jul 2009.

Novi Sad